Waar kom je terecht?

In het ziekenhuis kom je tijdens je verblijf op verschillende plaatsen. Ontdek hieronder waar we je allemaal heen kunnen brengen. 

Onthaal

Als je op raadpleging komt bij de kinderarts, dan meld je je eerst aan bij het onthaal. Ines zal jou hier ontvangen en vragen om dan even te wachten in de wachtzaal tot je bij de dokter kan. 

Consultatieruimte

De kinderarts ontvangt jou in zijn of haar consultatieruimte. Hier staat een bureau en een groot bed, dit is de onderzoekstafel.

Onderzoekskamer

In de onderzoekskamer kan de verpleegkundige bijv. wat bloed afnemen. Gelukkig zijn hier voldoende zaken om jouw aandacht af te leiden zoals een tv-scherm, VR-bril en lichtplafond die jou helemaal tot in de onderwaterwereld brengt. 

Kinderafdeling

Kom je voor een onderzoek, of dien je even in het ziekenhuis te blijven, dan kom je op de kinderafdeling terecht. Deze vrolijke afdeling is helemaal ingericht zodat je je hier meteen thuis voelt. 

Speelkamer

In de speelkamer kan je je helemaal uitleven op de klimblokken, je kan rondrijden met een van de speelgoedauto's of je terugtrekken met wat speelgoed of kleurpotloodjes.

Operatiezaal

Kom je naar het ziekenhuis voor een operatie? Dat gebeurt in de operatiezaal. Je mama of papa mag bij jou zijn tot net voor de operatie en ook meteen erna weer.